SchiermonnikOOG op morgen

Actuele berichten voor het project SchiermonnikOOG op morgen

Wandelmaand

Op het laatste Trefpunt hebben wij geconcludeerd dat het goed zou zijn om in november een wandelmaand te organiseren. Het plan is dat wij binnen deze wandelmaand een aantal themaweekenden organiseren waaronder we allerlei activiteiten kunnen hangen. Over drie themaweekenden waren wij het snel eens: een sportief wandelweekend, een culinair wandelweekend en een cultureel/historisch wandelweekend. Ideeën voor een vierde weekend zijn nog steeds welkom. Wordt het Wellness? Natuur? Creatief? Naast ideeën voor het vierde weekend zijn wij nu ook op zoek naar mensen die één van de weekenden willen coördineren. Heeft u zin om één van de weekenden te trekken of een andere bijdrage te leveren, of kent u iemand die een goede coördinator zou zijn, neemt u dan contact op met Julia Arnscheidt (tel. 0625007217 of julia.arnscheidt@knid.nl).

Slechtweervoorzieningen

Tijdens het laatste Trefpunt bracht Jörn van Boven een idee naar voren: ondernemers zouden voor hun eigen bedrijf een activiteit kunnen bedenken die zij aanbieden als het slecht weer is. Dit kan van alles zijn: een klaverjastoernooi, spelletjesmiddag, schaakcompetitie, voorleesuurtje of misschien wel een workshop. Om te laten zien dat een bedrijf meedoet aan de slechtweeractiviteiten, kan er een logo/schildje worden ontwikkeld om op regenachtige dagen bij deelnemende bedrijven op te hangen. Zo zien gasten dat er op dat moment iets wordt georganiseerd.

Wie vindt het leuk dit idee verder uit te werken? Kom naar het volgende Trefpunt en praat/denk mee!

Het volgende Trefpunt is op donderdag 25 april a.s. vanaf 20.00 in Café de Verdieping

We gaan dan verder met de Themamaanden en met de initiatieven voor Promotie & Imago. Ook zullen deze keer sportieve activiteiten aan de orde komen. Graag tot ziens op 25 april!

Volg de groepen op facebook: Trefpunt Schiermonnikoog en Themamaanden Schiermonnikoog

 

Schiermonnikoog wordt weer op de kaart gezet!

Alice Visser

De keiharde kern was wederom aanwezig in café de Verdieping tijdens het Trefpunt van donderdag 28 maart jongstleden, waar ditmaal de promotie van Schiermonnikoog centraal stond. Het Trefpunt is een ontmoetingsplek voor projecten uit 'SchiermonnikOOG op morgen', Elke twee weken bieden de Verdieping en de Berkenplas de mogelijkheid elkaar op een vast moment te ontmoeten. SchiermonnikOOG op morgen is een initiatief van de gemeente om (groepen) mensen met ondernemingszin bij elkaar te brengen.

Tijdens het afgelopen trefpunt is een aantal groepen ten behoeve van de promotie van het eiland tot stand gekomen, met daarbij een of twee 'eigenaren', oftewel trekkers van deze projecten. Het gaat om de volgende groepen:

1.     Een beeldbank

Dit houdt in dat er een centrale digitale plaats komt waar alle (semi)professionele fotografen van Schiermonnikoog hun foto's kunnen plaatsen, die vervolgens gebruikt kunnen worden door alle ondernemers voor de promotie van hun bedrijf en van Schiermonnikoog. Dit initiatief wordt opgezet door Eelke van der Heide.

2.     Een welkomstbord bij de boot

Dit wordt een bord dat toeristen verwelkomt zodra ze van de boot komen en uitzwaait wanneer ze het eiland weer verlaten. Dit idee wordt uitgewerkt door Roland Sikkema en Alice Visser.

3.     Beurzen en andere mogelijkheden om Schiermonnikoog een gezicht te geven

Esther en Lucia Hagen bekijken welke (thema)beurzen interessant zijn om namens het eiland aan te doen, dit in overleg met de VVV. Mensen die wel eens enthousiast een stand willen bemannen, worden uitgenodigd zich te melden bij de dames.

Esther zal ook de media en andere mogelijkheden waarin ons eiland positief gepromoot kan worden in de gaten houden.

4.     Social media

Deze groep gaat zich bezighouden met de online berichtgeving over het eiland in de verschillende social media. Alice gaat dit oppakken, in samenwerking met Henk Hockelmann.

5.     Schier App

Onder meer Henk Hockelmann en Rens v/d Berg werken aan de ontwikkeling van een Schiermonnikoog App: een programma dat geïnstalleerd kan worden op smartphones en tablets dat toeristen overzichtelijk laat zien wat er op Schiermonikoog te beleven en te zien is. Zo kan er in deze app verwezen worden naar restaurants en café's, musea, activiteiten, sportvoorzieningen, etc.

6.     Themamaanden

Julia Arnscheidt is de trekker van de themamaanden voor Schiermonnikoog. Het plan is om in 2013 één themamaand te organiseren in een rustige maand, om zo het seizoen te verlengen. De maand november is besproken met het idee om daar een wandelmaand met verschillende themaweekenden van te maken. Ook voor de maanden februari en maart 2014 zijn plannen ontstaan.

7.     Open Markt

Er wordt hard gewerkt om de Open Markten ook komend seizoen door te kunnen laten gaan. Diverse personen en organisaties hebben aangegeven dat ze de markten graag willen behouden. Er is inmiddels een groepje aan de slag gegaan met het vormgeven van de markten. Roland Sikkema en Hanneke Op den Buysch zijn de contactpersonen voor dit initiatief.

Als hier initiatieven bij zitten waar jij ook ideeën over hebt of al mee bezig bent, zoek dan contact met de persoon die zich met het betreffende onderwerp bezighoudt. Zo kunnen we onze krachten bundelen en samen Schiermonnikoog weer op de kaart zetten!